ChemDry 

Laat uw stoffering impregneren door onze zelfstandig ondernemers

Brandvertragend impregeren voor uw veiligheid

Een brand kan ontstaat in een oogwenk, terwijl de gevolgen vaak niet te overzien zijn. Denk maar eens aan een sigarettenpeuk die valt op tapijt of meubilair, een brandende kaars die vergeten wordt, kinderen die spelen met lucifers, kortsluiting in apparatuur of moedwillige brandstichting.

Brandvertragend impregneren

In veel gevallen wordt de snelheid onderschat waarmee een klein onschuldig brandje zich kan ontwikkelen tot een grote uitslaande brand. Brand voorkomen kunnen we niet, maar brandvertragend behandelen van tapijt, meubilair en gordijnen zorgt ervoor dat deze materialen geen of vlam kunnen vatten. Hierdoor breidt de brand zich minder snel uit, waardoor u meer tijd heeft om het pand te verlaten.

Regelmatig vernieuwen

Door normaal gebruik en vervuiling zal de werking van de brandvertraging met de tijd minder worden. Het is voor uw veiligheid dan ook van belang dat u deze bescherming regelmatig laat vernieuwen. We kunnen u uiteraard adviseren wat voor u een geschikte interval is. Om te zorgen dat het brandvertragend product goed pakt op het materiaal is het mogelijk noodzakelijk om het materiaal eerst te reinigen.

Normering

Geïmpregneerde materialen voldoen na behandeling aan de ISO 6940/41, NEN6065 en DIN 4102/B1 norm, conform het bouwbesluit. Tevens ontvangt u een zo genaamd certificaat van behandeling, waarmee u aan de controlerende instanties aan kunt tonen wat u aan brandpreventie heeft gedaan.